Дозволувам колачиња

Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

Групни резервации

Доколку сакате да организирате група од 11 или повеќе патници, можете да ги искористите специјалните услови за групи. Нудиме една фиксна цена за сите патници во резервацијата, како и други одлични придобивки.

Придобивки

  • Отворено име до 72 часа пред поаѓање.
  • Флексибилност (бројот на патници може да се зголеми до максимум од 10%, до 30 дена по резервирањето, но не подоцна од 60 дена пред поаѓањето на првиот лет).

Понуди за цени и резервации

Доколку сакате да направите резервација за група помеѓу 11 и 50 патници и најмалку 15 дена пред поаѓање можете да пребарувате летови и да резервирате преку интернет на wizzair.com. Треба да се регистрирате или пријавите за да пристапите до моделот на групна резервација. Ако датумот на поаѓање е за 14 денови од резервирањето или групата има повеќе од 50 патници, вашето барање ќе се поднесе и ќе бидете известени по е-пошта во рок од два работни дена кога ќе бидат седиштата достапни за резервирање на wizzair.com.

Цената на групниот билет не ги вклучува надоместот за багаж, чекирањето на аеродромот и другите услуги. Ако сакате да купите багаж или услуги за групата, може да го направите тоа при резервацијата.

Можете да ги избирате летовите и датумите и да го поднесете изборот преку интернет.

Штом резервацијата ќе се потврди, ќе добиете план на патување за вашиот лет со потврдувачкиот број (PNR).

Забележете дека специјалните промоции не се достапни за групи.

Плаќања

Плаќањето може да се изврши со кредитна картичка кога се резервира или преку банкарски трансфер. Плаќањето преку банкарски трансфер треба да се изврши во рок од 24 часа по резервирањето освен ако резервацијата се направи повеќе од 90 дена пред поаѓањето. Во тој случај, плаќањето преку банкарски трансфер треба да се изврши во рок од 7 дена по резервирањето. Ако не ја извршите уплатата во дадените рокови, резервацијата ќе се откаже.

Приказ на условите за банковен налог и детали за банковната сметка

За групата може да платите на три рати. Средствата за сите платени рати се НЕПОВРАТНИ.

  • Најмалку 10% од вкупниот износ мора да се плати веднаш при плаќање со кредитна картичка или во рок од 24 часа при плаќање со банкарска трансакција
  • Најмалку 30% од вкупниот износ мора да се плати најдоцна 60 дена пред датумот на поаѓање на првиот лет (или со кредитна картичка или со банкарска трансакција)
  • 100% од вкупниот износ мора да се плати најдоцна 30 дена пред датумот на поаѓање на првиот лет (или со кредитна картичка или со банкарска трансакција)

Ако не платите во горенаведените рокови, Вашата резервација ќе се откаже и средствата од претходните плаќања нема да се вратат.

Имиња на патници

Имињата на патниците треба да се поднесат преку интернет на wizzair.com не подоцна од 72 часа пред поаѓањето. Имињата може да се поднесат само откако ќе се прими целосната уплата.

Пред патувањето проверете дали сте добиле конечна потврда по е-пошта (со имињата на патниците). Доколку не сте добиле е-пошта на два работни дена пред датумот на поаѓање, побарајте ја со контактирање на повикувачкиот центар.

Промена на датумите на патување

Датумите на патување може да се променат за определена такса, што се плаќа по лет и по патник. Исто така, ќе треба да ја доплатите разликата во цената помеѓу оригиналната и новата карта, доколку е применливо.

Надоместоци

Важат Општите услови на превоз на Wizz Air. Депозитот не се надоместува.

КОНТАКТИРАЈТЕ СО НАС

Контактирајте со Group Desk за сите прашања во врска со групните резервации.

Работно време: Понеделник - петок 10:00-18:00 CET

Кликнете овде за телефонски броеви.

Промоција!!! 20% попуст за групи студенти или групи повозрасни лица

За да резервирате групен билет со попуст изберете повеќе од 10 патници и попуст за повозрасни/студенти на wizzair.com

Група може да го добие студентскиот попуст (20%) ако 90% од членовите се студенти
Група може да го добие попустот за повозрасни (20%) ако 90% од членовите на групата се постари од 65 години.

Кога додавате имиња на патниците во системот за резервирање, ќе биде побаран датумот на раѓање. Ако помалку од 90% од патниците можат да добијат попуст за студенти или повозрасни, внесувањето податоци не може да се заврши.

ОДРЕДБИ И УСЛОВИ
За резервации на групи студенти/повозрасни лица

- ГРУПИ: Групните резервации се достапни за групи од 11 и повеќе патници.
- СТУДЕНТ: лице под 25 години на датумот на патувањето. За повратен лет, студентот треба да има помалку од 25 години и на датумот на повратниот лет.
- ПОВОЗРАСЕН: лице што има повеќе од 65 години на датумот на патувањето.
- НЕГУВАТЕЛИ: еден патник што е „негувател” за секои 9 студенти/повозрасни патници исто може да се резервира како еден од патниците во рамките на група студенти/повозрасни. За негувателите нема ограничувања за возраста како за студентите и повозрасните лица.
- СТУДЕНТСКИ ГРУПИ: Студентски попуст е достапен само за групи во кои сите патници се Студенти, со исклучок на дозволениот број Негуватели.
- ГРУПИ ПОВОЗРАСНИ: Попустот за повозрасни е достапен само за групи во кои сите патници се Повозрасни, со исклучок на дозволениот број Негуватели.
- Попустот за студенти и попустот за возрасни не може да се мешаат во една група.
- Сите имиња и датуми на раѓање за секој патник во групата треба да се внесат во системот за резервирање на wizzair.com не подоцна од 72 часа пред закажаното поаѓање на првиот лет. Имињата и датумите на раѓање што се внесени треба да се идентични со датумите во патните документи на патниците што ќе се користат за летовите.
- На аеродромот, при чекирањето и капијата за бординг, агентите за ракување може да ги проверат патните документи на членовите на групата за да проверат дали групата има право на попустот. Ако не се исполнети барањата за групи студенти/повозрасни, Wizz Air го резервира правото да одбие превоз на групата и нејзиниот багаж.
- За сите одредби и прашања што не се определени со овој договор, важат Општите услови за превоз на Wizz Air.